InPromptu

Vauhdikas kevät digitaalisten perustaitojen parissa – tilaa itsellesi viidentoista webinaarin tallenteet!

InPromptu on Tieke ry:n koordinoima hanke, joka toteutetaan yhteistyössä Helsingin Työkanava HeTy ry:n kanssa. Hankkeessa lisätään työttömien yhdistysten ja muiden yhdistystoimijoiden perusosaamista digitaidoissa valmennuksia ja webinaareja järjestämällä. Järjestimme alkuvuodesta sekä lähivalmennuksia että webinaareja, mutta huhtikuun jälkeen ohjelma painottui poikkeustilanteen myötä kokonaan webinaareihin. Julkaisimme tallenteet kaikista webinaareista, ja voit tilata linkin niihin tekstin lopusta löytyvän lomakkeen kautta!

Käsittelimme webinaareissa niitä teemoja, joihin yhdistykset erityisesti tukea kaipasivat. Alkuvuoden aiheina olivat mm. tekijänoikeudet, Google-työkalut ja Twitterin käyttö. Huhtikuun lopussa järjestetty webinaari Etäkokoukset verkossa – ilmaiset työkalut ja niiden tietoturva keräsi heti paljon osanottajia. Koronatilanteen myötä yhdistyksissäkin kaivattiin ajantasaista tietoa kokoussovellusten eroista sekä mediassakin pinnalla olevista tietoturvakysymyksistä.

Toukokuussa pureuduimme mm. digitaalisen osaamisen arviointiin sekä digitaitojen vertaisopetukseen. Tietokoneen hankintaa käsittelevä webinaari oli yksi kevään suosituimmista. Erilaisia tietokonevalmistajia ja -malleja on nykyään niin valtavasti, että ihmiset kaipaavat apua omaan käyttöön sopivan laitteen löytämiseksi.

Kevät huipentui kahteen vierailijawebinaariin, joissa käsiteltiin LinkedInin perusteita ja piilossa olevia työmahdollisuuksia. Näissä webinaareissa osallistujat saivat konkreettisia työkaluja verkostoitumiseen ja työmahdollisuuksien etsintään perinteisten työpaikkailmoitusten ulkopuolelta. Järjestimme kesäkuussa vielä kaksi laitteiden hankintaa ja ilmaisia viestintäsovelluksia käsittelevää webinaaria yhteistyössä Kajaanin Työvoimayhdistys ry:n kanssa.

Pyrimme kaikissa webinaareissamme käsittelemään sekä konkreettisia teknologioita että niiden mahdollistamia asioita. Digitaalisuus ei ole itseisarvo, mutta keväänkin poikkeusaika osoitti sen, miten paljon yksinkertaiset välineet voivat elämää helpottaa. Parhaimmillaan työkalut ja teknologiat tuovat uusia toimintamahdollisuuksia omaan arkeen.

Jos kiinnostuit kevään webinaaritarjonnastamme, ilmoita siitä tämän lomakkeen kautta: http://bit.ly/webinaari-ilmo

Saat sähköpostitse linkin kaikkiin webinaaritallenteisiimme.

Hyvää juhannusta ja lämmintä kesää kaikille!

Mikko Eloholma & InPromptu-hankkeen väki

0

About Carolina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *