Seminaarin jälkimainingeissa ja hyvästioton hetki!

Vähitellen alkaa palautumaan tiistaisesta ”hullunmyllystä” joka päättyi ihanaan illalliseen oman Taikoja-tiimin parissa ravintola Teatterissa. Väsynyt ja tyytyväinen olo taisi olla kaikilla päällimmäisenä, eikä mitään hurjaa bilettämistä enää jaksettu vaan vähitellen kaikki hakeutuivat koteihinsa maha täynnä- taas keskiviikkona suunnittelemassa uutta ja raportoimassa tehtyä vanhaa…
.
Heitin vielä kavereille pienen kyselyn siitä, mikä oli jäänyt mieleen; kahdella kysymyksellä:
Mitä jännitit ennen /tilaisuuden aikana?
Millainen olo oli jälkeenpäin?
Kaikki hanketyössä joutuvat jossain vaiheessa tällaisten kysymysten eteen joten tässä vähän vihjettä siitä mitä tulemaan pitää!
Sanapilveä en saanut ”väärän” selaimen ja oman puutteellisen tekniikanntakia tehtyä, mutta tällaisia ajatuksia heiteltiin:

-tuleekohan kaikki jotka ovat ilmoittautuneet?- toimiikohan aikataulut? tuleeko kaikki? tuleeko tarpeeksi porukkaa?-saavatko kuulijat irti haluamaansa? Ovatkohan tyytyväisiä?
toimiiko tekniikka? ovatko osallistujat tyytyväisiä kuulemaansa? -onko somessa ollut tehoa, onko riittävästi kuulijoita? toimivatko tilaratkaisut? -pärjääkö ammattilaisten joukossa puhumisessa? -ehtiikö Hjallis ajoissa? -toimiiko aikatulut, tuleeko yleisöä tarpeeksi, tykätäänkö?-Puhujista ja ohjelmasta ei huolta, hyvät tyypit oli saatu riviin! -hyvin valmisteltua seminaaria ei juuri tarvitse jännittää-

ja se helpotus jälkeenpäin: -loppu hyvin, kaikki hyvin- hyvin suoriuduttiin -olo tyytyväinen ja helpottunut – hyvä mieli, työpaikalla jo seuraavana aamuna kivaa palautetta – hienot fiilikset, maaliin päästiin- ihanaa-saisipa toisen samanlaisen päivän!- hyvä, aito ja autenttinen tunnelma -väsynyt ja onnellinen

Tässä on nyt myös omalta osaltani hyvästijättöjen aika – huomenna on hankkeessa viimeinen työpäivä ja näillä näkymin siirryn takaisin opettamisen pariin elokuussa. Taikojat porskuttaa vielä pitkälle syksyyn ja uutta hankehakuakin ollaan avaamassa; ja tiistainen seminaari todisti että hankelaiset tekevät myös käytännössä paljon hyvää! Valtiovallan lisäbudjettiin määräämät miljoonat helpottavat paljon työtä ja jos halutaan aikarajoja asettaa, niin tuo kestävän kehityksen ja UNICEFin tavoittelema vuosi 2030 köyhyyden poistamisen takarajana voisikin olla ehdottomana takarajana lukutaidottomuuden poistamiselle myös! Suomessa perustaitoja on jo paranneltu paljon ennen sitä- heitän vuodeksi vaikka 2025 jolloin perustaitojen puutteesta kärsiviä ei enää maassamme ole!
Ihania ihmisiä olen tavannut ja paljon oppinut uutta ja hyödyllistä, ja toki on ollut niitä huonojakin hetkiä kuten elämässä yleensä, mutta päällimmäiseksi nousee kiitollisuus ja uteliaisuus jotka ihmeesti auttavat myös elämänhallinnassa!
Tässä myös ISO kiitos kaikille ihanille työkavereille niin OMNIAssa kun muuallakin – me ollaan taiottu aikalailla- kiitos teille! Koko Taikoja-tiimi on ollut aivan mahtava työporukka!
-kuva ei ole seminaarista -niissä kuvissa olin jotenkin vähän tiukan näköinen ;) ) vaan parin viikon takaa Naisten kympiltä- ne fiilikset kuvaavat osaltani hyvin tekemäämme loppuspurttia! KIITOS myös kaikille osallistujille – monella teistä on joku vastaava tapahtuma tulossa – ei hätää, kyllä te klaaraatte!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *